Industrijska panelna vrata - Panelmont Beograd

Industrijska panelna vrata

Industrijska vrata

Ovo je primer kombinovanih vrata. U sredini su dva segmenta od aluminijuma sa duplim pleksiglasom. Umesto pleksiglasa moze se  ugraditi i lexan i onda je cena nesto niza.

Industrijska vrata zahtevaju 2-milimetarsku debljinu konstrukcije i vodilica.

Sledece sto je bitno ugraditi je sistem protiv pucanja sajli. Kocnice reaguju u momentu otpustanjem kratkog noza koji se naizmenicno zariva u ivicu vodilica , vrata se ukose u vodjicama i zaustave.SISTEM PROTIV PUCANJA SAJLI

Drugi sigurnosni sistem se ugradjuje sa oprugama i sluzi istoj svrsi: da spreci nekontrolisno spustanje, tj. pad vrata ako pukne jedna od opruga.

Kod velikih vrata se ugradjuju  najmanje 2 opruge do 4. Kada su ugradjene vise od 2 opruge smanjen je rizik od pada vrata. Uvek preostaju jos 2 opruge koje zadrzavaju vrata.Sistem protiv pucanja oprugeTu su i snazni bocni motori koji uvek mogu uz pomoc jedne od opruga kontrolisati vrata. Ovakvi slucajevi su jako retki. Najcesce dolazi do ostecenja vrata udarima vozila i viljuskara. Ne treba samoinicijativno pokusavati otkloniti teze havarije  vec treba pozvati strucna lica.Uglavnom su industrijska vrata velikih tezina, od 150 do 500kg.

Jeftinija varijanta dizanja vrata je pomocu cekrka i lanca. Odnos prenosa je 4:1.  Vrata se vucenjem lanca lagano podizu jer glavni potisak daju opruge.

CEKRK SA LANCEMOvo je cekrk i njegov jednostavan ali efikasan mehanizam.

Najcesce se ugradjuju linijski paneli i njihova debljina je 40mm.Razmak izmedju linija je 100mm.Evo nekoliko primera panela:

Beli panelSiviDSC07960Antracit: prelepa boja, ral 7016, radjeno u Mirijevu, stambena zgrada.

Braon paneli

Braon paneli

Plavi paneli

Plavi panel

Segmentna industrijska vrata

Bordo boja, farbano po narudzbi. Stambeni blokovi,bivsa kasarna V.Stepa

Kada su sirine otvora vrata vece od 5,5 metara, na panele sa unutrasnje strane se ugradjuju omega ojacanja da ne bi doslo do efekta „trbuha“ kad se vrata podignu i ostanu u horizontalnom polozaju ispod plafona.

OMEGAOmega ojacanje.

 

U panele se urezuju i prozori u rasporedu po izboru.Razni okviri prozora5. Servis Kafe 7 Rakovica1. Servis  Kafe 7 RakovicaOvde je primer sa prozorima, desno su ugradjena i pesacka vrata u panelima.Vrata u vratimaDiplomatOvaj automat „Diplomat“ je dodatna oprema. Preporuka je da se ugradi jer drzi pesacka  vrata  uvek zatvorena. Ako neko startuje motor za dizanje vrata a pesacka ostanu otvorena, eto havarije i stete. Ugradjujemo ga bez provizije, sa osnovnom cenom u nabavci: 2800 dinara.

 

 Rijecka br. 11 Beograd. Pesacka vrata sa strane, uradjena od T profila ispunjena panelima. Stok moze biti od metal. kutija 40×40 a krilo aluminijsko.

.DSC07887DSC07880DSC07974

 

Podelite na:
  • Napišite preporuku za našu firmu i pročitajte preporuke drugih.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Plus

© Panelmont Beograd 2014 - 2019. Powered by Yellow Pages